Raw valnötskaka
Botten
2 dl grovhackade valnötter
3 dl urkärnade hackade mjuka dadlar
2 dl kakao
3 msk LissEllas Grov
2 tsk mandelmjöl
4 krm chilipulver
4 krm kanel
1 krm havssalt
Topping
6 msk kokosolja
1 ½ dl kakao
2 msk lönnsirap
1,2 dl LissEllas Havtornssenap
Gör botten så här:
1. Kärna ur dadlarna och hacka till en jämn massa.
2. Grovhacka valnötterna, blanda med de övriga ingredienserna till botten och blanda sen i de krämiga dadlarna. Krama ihop till en jämn smet och platta ut till ca 12 mm tjocklek.
Gör toppingen så här:
1. Smält kokosoljan till flytande i ett varmt vattenbad. Rör i kakaon och lönnsirapen. Rör försiktigt i senapen.
2. Bred ut toppingen över botten och stryk den jämn med en varm kniv.
Stå kallt i minst 12 timmar så smakerna sätter sig. Skär i 2x2 cm stora bitar. Dekorera med en bit valnöt.
Tillbaka
|